I don’t believe in originality. You take inspiration from whatever moves you and you find your voice in those things.
— Tim Walker
From March 9 of '94, a language enthusiast, a budding pharmacist-to-be, a fake athlete, a person who's neither skinny nor fat, someone socially-awkward, a music aficionado, an untalented artist, one who appreciates good writing and photography, self-proclaimed person of excellent yet diverse taste.
Sunday, December 30, 2012
10:17 PM
The novel begins in the fall of 1984 when Aomame, in a taxi rushing to an important appointment gets caught in a traffic jam on a highway. The driver tells her about an emergency stairway she can use to get off the road while making some cryptic remarks about the nature of reality, remarks that turn out to be central to the metaphysics of the novel. Aomame descends the staircase and eventually discovers she is in a world that seems like real world, but is not. She is sure about it when she discovers that in this world there are two moons. The 'Q' in the novel's title means questionable. It is no longer 1984; it is a new world, a questionable replica. The rest of the novel takes place in this replica.


This novel is the story of how Aomame and a boy, Tengo, she once held hands with in elementary school, are eventually drawn back together, in the world of 1Q84, via the machinations of a religious cult called Sakigake, which has established a connection with the creepy Little People. Sakigake hires a private detective named Ushikawa, an incredibly ugly man with crooked teeth and a huge misshapen head, to track Aomame down, for reasons that can’t be divulged.

In my opinion, this is a lovestory between a boy and a girl who once held hands in an empty classroom but then separated over 20 years and how fate entangled them together again. Yeah it is a lovestory but the long plot, along with the intricacy that rose up, is what made this novel super thick, mine is 1318 pages. It took me a month to finish the whole book. You might be tempted to stop reading about two-thirds of the way through—but I would encourage you, if you’re the kind of person to read such a strange book in the first place, to finish the novel. It is well worth it.


source :  google / firstthings / seattlepi

Labels:

5 comment(s): leave a comment
Friday, December 28, 2012
9:02 PM
Sikap obsesi terhadap budaya dan artis luar semakin meruncing kebelakangan ini. Situasi ini telah membangkitkan isu arah hala tuju dan keutuhan jati diri golongan muda sekarang. Jika mereka tidak berbangga menjadi rakyat Malaysia dan mendewa-dewikan budaya dari luar, siapa lagi yang mahu diharapkan mengangkat martabat dan berbangga dengan tanah air sendiri?

Uishh intro pula, baku tahap langit lapan. eheh

Cuma nak bagitahu, hina gah negara sendiri, kau tetap rakyat negara ni. Takkan dapat kulit coklat tu kau tukar jadi putih melepak-lepak (kecuali dengan bantuan Garnier Light, Fair and Lovely, Safi Balqis etc etc)

Hmm, agak tak bermanfaat entri aku hari ni.

p/s : Kepada sesiapa yang sikat dia macam sarang binatang, bawa-bawa la rendam dalam air panas. Paling kurang, mati juga kuman yang bersarang kat situ. Toksah bazir beli sikat baru. #kaitan


Labels: ,

1 comment(s): leave a comment
Thursday, December 27, 2012
3:08 AM
The front cover of le book. See it's not overly thick. You can finish reading it in 1 day.

The Summary:
Girl meets boy.Girl loses boy.Girl gets boy back…
…sort of.
Ava can’t see him or touch him, unless she’s dreaming. She can’t hear his voice, except for the faint whispers in her mind. Most would think she’s crazy, but she knows he’s here.
Jackson. The boy Ava thought she’d spend the rest of her life with. He’s back from the dead, as proof that love truly knows no bounds.

I actually was very surprised at how well the story flowed, even though it was written in verse. Sometimes you expect stories to be broken up due to the verse, but that was not the case with Lisa Schroeder’s book. The storyline is simple, not complicated. The boyfriend died, girlfriend felt guilty, the spirit of the boyfriend refuse to go to the other side until his deferred business on Earth is settled...okay I'm becoming a spoiler. But yeah it is an interesting book despite written in verse. At first, my friend though that I was reading a book of poems when she saw the page but naah, it's so much easier to finish a book like this. I might say that this is a pageturner, although I'm not a chickflick novels enthusiast myself. 
My favourite verse in the book
He's looking at a newspaper.
She's looking at him.
She says something.
He looks at her.
He smiles.
She smiles.

Labels:

2 comment(s): leave a comment
Wednesday, December 26, 2012
3:26 PM
I love you, whoever and wherever you are :)

Labels:

2 comment(s): leave a comment
Friday, December 21, 2012
10:48 AM
Aku sebenarnya seorang yang agak gagal dalam amalan keep in touch, tak kiralah orang tu jauh di mata atau dekat di hati. Selalu melekat atau dah lama terpadam dalam inbox kenalan. Seriusli aku memang bukan jenis orang yang rajin hantar sms, whatsapp, fbchat, skype atau cara elektronik lain yang mampu menghubungkan jiwa yang dah lama terpisah, Pfft ayat pulak. Itu semua....memang bukan cara aku.

Tak tahulah nak kategorikan situasi macam ni dikira memutuskan silaturrahim atau tak. Aku tahu besar dosa memutuskan silaturrahim tu, tapi tapi tapi aku memang tak tahu dan kekok bab mengekalkan persahabatan dengan kawan yang dah lama tak jumpa yang bila berjumpa balik beberapa tahun lepas tu, terus jadi kekok nak buka topik sembang kencang.

Aku bukan lah heartless sangat sampai kawan sama sekolah pun tak ingat, aku rindu weh, serius aku rindu. Tahap keseriusan kerinduan aku tu tak boleh diukur oleh barometer mahupun pembaris meter. Tapi bab nak sms,skype etc, aku memang fail. Sorry to say la. Perkara yang paling membimbangkan aku bila dah text orang tu, lepas tu terus tak tau nak cakap apa lagi dah. Setakat tanya "Kau buat apa sekarang?" catching up semua tu tak dinafikan terlampau senang la tapi minit-minit lepas tu bila dah kehabisan modal nak cakap apa...terang-terang aku nak cakap yang aku bukan seorang yang boleh petik topik rambang nak dijadikan topik. Tu bukan kepakaran aku.

Mungkin tu lah kegagalan aku yang paling besar dalam hidup ni, keeping in touch. Tapi bila kena dekat sahabat yang memang aku panggil dunia akhirat, aku tak main-main. Aku masih dengar khabar diorang, dan diorang masih dengar khabar aku. Kepada yang termasuk dalam list prioriti keep in touch aku yang tak sampai 10 orang ni, tahniah la aku ucapkan. You have my love fellas.

Bikin kawan memang mudah, mahu kekalkan momentum kawan itu satu darjah kesukaran yang lain pula. Barangkali aku tak layak nak sebut soal momentum selagi aku kekal dengan sikap tak mampu nak ambil topik random jadi modal bersembang atau aku mungkin sebenarnya bukanlah seorang yang optimis dalam mengekalkan hubungan jangka panjang sebab aku bukan lah seoptimis Natsu dalam Fairy Tail. Kena belasah teruk pun boleh lagi sengih besar.

Labels: ,

3 comment(s): leave a comment
Tuesday, December 18, 2012
12:41 AM
It's about time aku stop buat tuto. Yeah, aku dah bersara daripada buat tuto. Tuto yang dah jadi archive dalam blog ni aku takkan delete tapi sumpah takde manusia yang rajin nak godek older posts aku sampai jumpa tutorials, jadahnya. Dan aku tak berapa nak puas hati dengan skin sekarang. Too bright? Sakit mata memandang? Pfft whatever kalau rajin aku tukar la balik -.-

Labels: ,

0 comment(s): leave a comment